Mogelijkheden BNETS verruimd met ISO-certificering

BNETS is het eerste bedrijf in Suriname dat ISO gecertificeerd is voor Informatie Beveiliging en Business Continuïteit. Het gaat om ISO 27001:2013 en ISO 22301:2012. Kenneth Hendrison, CEO van BNETS merkt op dat in de branche waarin het bedrijf zich bevindt, de informatie beveiliging en continuïteit essentieel zijn voor het voortbestaan en de bescherming van klanten. Daarom is er in 2014 het initiatief genomen om zich te certificeren.

“Voor het digitale tijdperk waarin wij leven, is het uitermate belangrijk dat wij ons ervan bewust zijn hoe om te gaan met information security. Door de digitalisering van de wijze waarop wij gegevens verwerken en opslaan, zijn wij met z’n allen zeer kwetsbaar voor onder andere cybercrime als wij niet op een correcte manier onze gegevens beveiligen. Zaken als skimming en phishing zijn voorbeelden van hoe kwetsbaar wij zijn,” legt Hendrison uit.

Het certificeren levert een scala aan voordelen op:
– BNETS kan voldoen aan de huidige business, contractuele en wettelijke vereisten, als het gaat om Informatie Beveiliging en Business Continuïteit.
– Een risico gebaseerde benadering wordt in acht genomen bij managementbesluiten.
– Er kunnen nieuwe markten aangeboord worden voor cliënten.
– BNETS kan zich nu onderscheiden van ondernemingen in dezelfde of gerelateerde branche.

“Door deze certificering creëren wij internationale mogelijkheden voor Suriname om toegang te krijgen tot het internationaal netwerk van innovatieve elektronische betalingsoplossingen zoals mobile payment als MasterPass, Apple Pay en Google Pay. Maar het biedt ons ook mogelijkheden om aan oplossingen te werken die zullen bijdragen aan het elektronisch betalen van o.a. kinderbijslag en AOV. Daarnaast zijn wij ook de mogelijkheden aan het bekijken om onze pinpassen beter te beveiligen door een chip om zodoende de magneetstrip uit te faseren. Ook zijn wij aan het bekijken om de ATM machine te transformeren van uitsluitend cash withdrawal naar betalingskiosk waarbij je bijvoorbeeld je energie rekening of je telefoonrekening kan voldoen en waarbij je geld kan storten,” deelt Hendrison mee.

Dit jaar zal voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van BNETS het aantal POS transacties in de winkels het aantal cash opnames uit de ATM machines overtreffen. Dit is zeer positief, stelt Hendrison omdat hiermee wordt aangetoond dat de Surinamer bewust ervoor kiest om minder met geld op zak te lopen en gebruik te maken van de pinpas.

BRON: STARNIEUWS